Follow me:

Nye oppdagelser

Det mest fascinerende med denne oppdagelsen er egentlig at jeg ikke oppdaget det før. Det sier vel mest om min egen oppmerksomhet
Oppdagelsen kom da jeg skulle rydde i den nye bokhylla til pappa for noen uker siden.
Nei, ikke inn i bokhylla, men i. Jeg synes de burde skrive i stillingsutlysninger til bokhandler at man risikerer å få en sykdom der man får et slags ubehag av bokhyller som ikke er alfabetisert. Jeg blir litt kvalm av meg selv, for jeg liker ikke sånne pretensiøse bokfolk som sorterer bokhylla, men sykdom er sykdom. Det bør nok også nevnes at dette var en søndag og jeg nettopp var ferdig med min andre lur, så det var ikke så veldig mye å finne på.
Men, tilbake til oppdagelsen. De har jo så mye bra bøker! Jeg har aldri vært så interessert i bokhylla til mamma og pappa, men nå ser jeg jo at jeg har oversett en gullgruve. For der var de. De fire bøkene jeg har tenkt at «oi, de vil jeg lese». De bøkene jeg lånte på biblioteket i fjor. Og til og med noen bøker jeg har kjøpt selv.
Her er det med andre ord penger å spare.
Det beste med å alfabetisere bøker er at du kan se hva folk leser. At de har åtte Jan Guillou, tre av den samme krimmen.  og at de flere ganger har kjøpt Hamsun, men aldri lest den.
Jeg som hadde tenkt å kjøpe meg noe billig pocket-krim før påske fant også ut at det er helt unødvendig! Her er det jo årevis med pappas flyplasshopping å ta av.
Jeg hadde også en lignende opplevelse i mammas bokhylle. Den endte med å prøve å dekke over at bokhylla nå var adskillig tynnere og en ny bunke å legge i vil-lese bunken. Den var ikke tom fra før, så når den faktiske lesingen kommer til å skje er ikke godt å si, men det er i alle fall nok å ta av.
Ulempen er at jeg nå har blitt så gira på å lese alle bøkene samtidig at jeg ender opp med å bare lese første kapittel i alle sammen.

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.