Follow me:

Jeg jobber med det

De siste årene, ja årene (!), har jeg falt av lesetoget. Jeg leser, det er ikke det. Men det er lite sammenliknet med hvor mye jeg leste før. Hvis jeg finner en bok jeg blir hekta på kan jeg fortsatt pløye igjennom på noen dager, men veldig mye gidder jeg ikke så mye av.

Som jeg skrev om her i januar sliter jeg rett og slett med lesegleden. Jeg vil så gjerne lese så mye mer, det blir bare ikke noe av. Som dere skjønner er selvdisiplin et viktig stikkord her. Som i at jeg har det ikke.

Eller, det blir feil å si. For noen uker siden leste jeg i “Operasjon Sjølvdisiplin” av Agnes Ravatn. Ble selvfølgelig ikke ferdig med den, men lærte noe likevel. Nemlig at selvdisiplin er noe du bruker opp. Og jeg bruker rett og slett opp selvdisiplinen min på andre ting. Alle de tingene man må gjøre. Kanskje jeg rett og slett har for lite selvdisiplin? Tror det var en del om å trene opp selvdisiplinen, så kanskje jeg må undersøke det igjen.

Det jeg synes er kjipest med dette er at jeg ikke får lest det jeg vil. Det er så mange bra romaner der ute jeg ikke får meg til å bli hekta på. Derfor går det litt i krim, og det går litt i veldig lettleste greier. Men det er så mye bra der ute!

Så, jeg jobber med det. Jeg trener meg opp for å komme tilbake til leseformen. En del av dette er å ikke plukke opp masse bøker og lese de første 10 sidene. (Som bokhandler og ekstremt nysgjerrig gjør jeg fortsatt dette, men kun med bøker jeg aldri har tenkt at jeg skal lese ferdig.)

Jeg tvinger meg også til å bli ferdig. Jeg leste nettopp ut “Utsikt til Paradiset“, den første boka i Elling-serien til Ingvar Ambjørnsen, så kommer nok litt om den etter hvert. Og ja, jeg var ganske fornøyd med å komme igjennom den.

Så for å oppsummere: Det går treigt. Men det går. Og jeg jobber med det.

Hvordan går det egentlig med lesingen deres der ute? Noen andre som “jobber med det”?

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.